Reklam

16 Aralık 2012 Pazar

Kolay Kilo Vermenin Yolları

Bu yazımda nasıl kolaylıkla, acı çekmeden, sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini değerlendirmek istiyorum. Kilo almak size kötü hissettiriyor ya da bir manken, bir top model gibi hissettirmekten uzaklaştırıyorsa mutlaka kendinize uygun bir spor dalı bulmalısınız. Örneğin, bisiklet sürün. Bisiklet, çoğu Türk insanı için 14 yaşına kadar, arkadaşlarla gezme amacıyla binilen bir ulaşım aracı olarak görülmüştür. Ancak bakarsanız yabancı filmlere, insanlar üniversitelerine bile bisikletle gidiyor. Bisiklet yollarına trafik ışıkları koyuluyor. Tamam bunlar bizim ülkemizde de var ama yetersiz! Yıkın tabularınızı atlayın bisiklete ve arabayla gittiğiniz yerlere pedal çevirerek gidin. İnanın ki öyle zevk alacaksınız ki bir dahaki bisiklet turunuza zorla değil zevkle gittiğinizi farkedeceksiniz. Bisiklet, yeterli kilometreyi yaptığınızda vücudunuzda çok fazla terleme yapacaktır. Evinize gittiğinizde kıyafetleriniz terden üzerinize yapışır. Anlayacağınız gibi ter atmak kilo vermenin çok yakın birinci dereceden akrabasıdır.
Eğer bisiklet'ten haz almıyorsanız koşun. Yeterli koşuyu yaptığınızda hem vücudunuzdaki kaslar fazla gelişir hem de yağ kaybedersiniz. Koşuyu mümkün olduğunca durmadan yapın. Örneğin koşuya başladınız çok yorulana kadar durmayın. Çok yorulduğunuzda ise hızlı yürüyüşe geçiniz. Bir dakika kadar hızlı yürüyüşten sonra yorulana kadar daha hızlı koşmayı deneyin ve yorulunca hızlı yürümeye başlayın. Vücudunuz bunları gerçeklestirdikten sonra yağları yakmaya başlayacak ve kaslarınızı geliştirecektir. Ayrıca sürekli bir hızlı koşu, bir hızlı yürüyüş yaptığınızda bacaklarınız hızlı yürüyüş için daha fazla koşacak ve yürümeyi nimet olarak sayacaktır. Unutmayın, yavaş yürüyüş kilo verdirmek için bir işe yaramaz.
Eğer kendinize çok fazla güveniyorsanız ağır sporlara yazılın. Body yapın, vücut geliştirin demiyorum! Kickbox'a yazılın. Kickbox hocanıza kilo vermek istiyorum derseniz, sizi dövüş değil, kilo vermeye yönelik spor programıyla çalıştırır. Bana göre en etkili yöntem budur. Boks ve kickboks sporu, size kilo verdirtmeyi geç, sımsıkı bir vücut verir.
Bunlar yanında yediklerinize mutlaka dikkat edin. Yağlı yiyeceklerden kaçının ve protein karbonhidrad ağırlıklı yiyecekleri tercih edin, sebze tüketin. Unutmayın size çok saçma gelen bir spor size hayalinizin vücudunu verebilir. Buna örnek olarak sadece ip atlamanın ciddi anlamda göğüs ve omuz kası yapması gibi.

Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder