Reklam

9 Aralık 2012 Pazar

Opinion Essay Nasıl Yazılır İpuçları ve Essay Örneği

OPINION ESSAY (Argumentative / Persuasive)

Bu tür essaylerde her essay gibi introduction paragrafı ile başlanır (Hook + Background information + Thesis Statement + Your opinion ) anlatılamk istenen şey detaylıca okuyucuya sunulur. Daha sonra, Body paragrafına geçilir. Ancak dikkat edilmesi gerekilen şey Body1 ve Body2 olarak iki adet body paragrafı olmalıdır. Çünkü birincisinde bir görüşü savunacağız, ikincisinde ise onu yalanlayıp karşıt çıkacağız ve ikinci paragrafta karşıt düşünceyi savunacağız. Ardından ise conclusion paragrafında anlatılmak istenen şeyi verip kısaca özetleyip bitireceğiz.

OPINION ESSAY ÖRNEĞİ
COMPUTER

       Computer is the most important thing in the World. Have you ever use computer? Computer is very useful. If you use computer, your life will be easier. In my opinion everybody should use computer.
       Computer has a lot of benefits. First of all, If you use computer, you should sell your stuff and items in the internet. Secondly, if you have a computer, you will need a better one. If you boring, you can play games or surfing in the internet. After than, if you user of computer, you are lucky, because you can earn money from the internet. If you a student, you can do homework easily with your computer.
      Some people don't use and don't love computer. Because they thinks computer is very harmful for their children. Somebody thinks computer is invent of demon. This people are is not sell their items. this people are maybe very old. They are not grown up with computer. They prefer watch TV.
      As you can see if all people use computer, life will very easily but somebody don't agree me, because they didn't use computer.


Görmüş olduğumuz gibi basit bir opinion essay. inroduction ile girişimizi yapıp konuyu vermişiz, daha sonra body1'de bilgisayarın faydalarından bahsedip savunmuşuz, body2'ye geçip body1'deki düşünceye karşıt bir paragraf oluşturmuşuz ve as you can see diye başlayan conclusion paragrafımızla makalemizi tamamlamışız.

Essaylerin zor bir yanı yoktur bunları zamanla yazılarımı okuyarak görebilirsiniz. Umarım yeterince açık anlatmışımdır, şimdilik görüşme üzere...

Saygılarımla.




21 yorum:

  1. gerçekten kısa ve öz olarak çok iyi açıklamışsınız teşekkür ederim, çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  2. çokkk teşekkürler baya açıklayıcı olmuş

    YanıtlaSil
  3. kardeşim yazdıgın opinionda hatalar var düzeltmelisin :)

    YanıtlaSil
  4. İlkokul essayin de farklı tabi bilmeyen arkadaşlarda var kandır gitsin daha am/is/are bile yok essayinde. Ve opinion essayde body en az 3 paragraftan oluşur.

    YanıtlaSil
  5. başırlı bir essay olamamış hatalar var anlam olarak da hata var yapı olarak da ama emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. bunu bizim okulda yaz kur düşürürler off topic 2. paragraf

    YanıtlaSil
  7. böyle bir yazı yazarsanız 20 üzerinden 3 puanı ancak alırsınız :D

    YanıtlaSil
  8. hayatımda gördüğüm en salakça essay :DDD

    YanıtlaSil
  9. Hayatımda okuduğum en komik ve en rezalet essay! Bir de essay yazmanın zor bir yanı yok demiş yaaaa. Unbelievable.......

    YanıtlaSil
  10. çoluk cocuğun eline bilgisayar verince böyle şeyler yapıyolar işte

    YanıtlaSil
  11. çoluk cocuğun eline bilgisayar verince böyle şeyler yapıyolar işte

    YanıtlaSil
  12. opinion essayde body 1 yarar body 2 zarar mı yoksa tüm bodylerde aynı fikir mi ?

    YanıtlaSil
  13. Merve Akbudak ve Fatih KALKAN bide siz yazın görelim =) Görende Toelf writing 30 sanacak sizi cahiller :)

    YanıtlaSil
  14. Opinion essay'de hem body 1 de hem de body2 thesis statement ta belirttiğin görüşü desteklersin. zıt görüş belirtilen essay avantaj dezavantaj essay'idir. Bence bu anlatımda çok büyük bir hata yapılmış.

    YanıtlaSil
  15. En az 3 adet body paragraf olur 3. paragrafta karsit görüsü nedenleriyle belirtirsin ardindan o görüsü cürüterek 3.paragrafi bitirirsin 4. ve son paragrafta 1. paragraftakine benzer cumleler kurarak görüsünün dogru oldugunu daha kesin bir sekilde belirtip bitirebilirsin.

    YanıtlaSil
  16. En az 3 adet body paragraf olur 3. paragrafta karsit görüsü nedenleriyle belirtirsin ardindan o görüsü cürüterek 3.paragrafi bitirirsin 4. ve son paragrafta 1. paragraftakine benzer cumleler kurarak görüsünün dogru oldugunu daha kesin bir sekilde belirtip bitirebilirsin.

    YanıtlaSil
  17. Kardeşim bu nasıl essay çok hatalar yapmışsın essayde soru sorulmaz beyin samimiyeti bu he çok kısa ve hiç bişeye dikkat etmemişsin insanlar bilgilensin diye koyuyorsun bunu internete ama yanlış bilgi veriyorsun

    YanıtlaSil
  18. aga bu ne amk senin yüzünden az kalsın kalıyodum

    YanıtlaSil
  19. Tesekkurler biraz ben duzenleyerek guzel bir essey ortaya cikardim yeniden tesekkurler. Bu kisa olmus sizde birseyler eklerseniz daha iyisi ortaya cikiyor .

    YanıtlaSil
  20. Öncelikle, opinion essay türünce 2 adet body paragraf kuralı yoktur. For-against türünde olabilir. Thesis statement e mantıksal yönden bağlı kalındıgı sürece paragraf sayısı arttırılabilir. Thesis statement cümlesinde, topic e tam anlamıyla katılınıyorsa, bunun aksini gösteren bir paragraf oluşturmak coherence açısından yanlıştır ki, sınavın en büyük puanı (40) buradan gelmektedir. verilen paragrafın thesis statemen cümlesi : '' In my opinion everybody should use computer.'' Geri kalan body ve supporting paragraflar bu cümleyi desteklemek zorunda ise ve cümlede de herkesin bilgisayar kullanması gerektiği vurgulanıyorsa, bunun tersini ifade etmek yanlıştır.
    Örnekte verilen paragraf, academic bir makalenin abstract kısmını belki orta düzeyde oluşturabilir ama tek başına opinion essay özelliği taşımamaktadır. Daha genel konuşmak gerekiyorsa, konuyu basite indirgerken öğrencileri yanlış yönlendirmemeliyiz.

    YanıtlaSil